Krachtige Zorgverbinders
Coaching & Advies 

Effectieve Communicatie en Samenwerking in de Zorg

Effectieve ZorgKracht

Welkom bij ‘Krachtige Zorgverbinders’ Coaching & Advies!

Probleembeschrijving 
In de zorgsector worden we geconfronteerd met een prangend probleem: een verontrustend hoog verzuimcijfer. De druk op zorgmedewerkers is enorm, waardoor ze vaak overweldigd worden door de werkdruk. Bovendien blijken ze onvoldoende capabel te zijn in het omgaan met conflictsituaties, feedback, hoge verwachtingen en de constante werkdruk. Dit gebrek aan vaardigheden leidt tot frustratie en demotivatie, wat op zijn beurt resulteert in een verhoogd verloop van medewerkers. Het is duidelijk dat werkplezier hierdoor ver te zoeken is.

Maar er is hoop!

De oplossing
Effectieve ZorgKracht
is hét traject dat jou en jouw team de nodige tools en vaardigheden biedt om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Het traject bestaat uit een reeks trainingssessies. Effectieve ZorgKracht richt zich op het versterken van essentiële aspecten zoals conflicthantering, effectieve communicatie, het geven en ontvangen van constructieve feedback en het omgaan met hoge verwachtingen. We begrijpen dat deze vaardigheden van cruciaal belang zijn om een positieve werkomgeving te creëren en het verzuim binnen de zorgsector terug te dringen.

Onze aanpak
Onze aanpak gaat verder dan alleen trainingssessies. Het traject bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Inventarisatie: Een grondige analyse van de huidige uitdagingen en behoeften binnen de zorgsector door 1-op-1 gesprekken met medewerkers en managers.
  2. Trainingssessies: aan de hand van de inventarisatie worden de trainingen op maat gemaakt. Deze trainingen wordt op een interactieve manier, indien nodig met een trainingsacteur, aangeboden in kleinere groepen. Dat zorgt voor verbinding en vertrouwen. Tijdens de trainingen krijgen de medewerkers praktische tools en technieken om effectieve communicatie te bevorderen, conflicten op te lossen, constructieve feedback te geven en te ontvangen en om te gaan met kritische collega’s en hoge verwachtingen. De training zal gericht zijn op het ontwikkelen van vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk van de zorgprofessionals.
  3. Nazorg – Terugkomdag: Een speciale dag waarop de medewerkers de gelegenheid krijgen om ervaringen te delen, eventuele uitdagingen te bespreken en verdere ondersteuning te ontvangen. Dit biedt een kans om de geleerde vaardigheden te versterken, vragen te stellen en een gemeenschap van zorgprofessionals te creëren die elkaar kunnen blijven ondersteunen. 

 Waarom kies je voor ‘Krachtige Zorgverbinders’ Coaching & Advies

  • Persoonlijke begeleidingJe ontvangt persoonlijke, op maat gemaakte begeleiding die volledig is afgestemd op jouw behoeften en doelen. Door middel van diepgaande gesprekken en oefeningen help ik je om inzicht te krijgen in je passies en talenten, zodat je beter kunt bepalen welke keuze het beste bij jou past. 
  • Doelgerichte actieplannen: Samen zullen we doelgerichte actieplannen opstellen die jou in staat stellen om concrete stappen te zetten richting jouw gewenste loopbaan. Je krijgt ondersteuning bij het identificeren van obstakels en het ontwikkelen van strategieën om deze te overwinnen. Met onze begeleiding blijf je gefocust en gemotiveerd om jouw doelen te bereiken.
  • Langdurige resultaten: ‘Krachtige Zorgverbindes’ Coaching & Advies is gericht op het behalen van langdurige resultaten. Je wilt immers niet alleen korte termijn succes ervaren, maar ook dat je duurzaam werkgeluk vindt op de lange termijn. Samen zorgen we ervoor dat niet alleen jouw directe doelen bereikt worden, maar ook om vaardigheden en inzichten te ontwikkelen die je gedurende jouw hele loopbaan kunt blijven toepassen.
  • Verzuim de baas: Met ‘Krachtige Zorgverbinders’ Coaching & Advies ben je zeker van een langdurige lage verzuim. Dat zorgt voor verbeterde kwaliteit en continuïteit in de zorg, hogere productiviteit, kostenbesparing, lager personeelsverloop en positieve werkomgeving.

                                     Krachtige Zorgverbinders

Anita Joan Antonius

Ik ben Anita, moeder van een prachtige dochter, praktijkhouder ‘DeWereldAanJeVoeten’ online coaching. Ik ben geboren in Suriname, maar emigreerde naar Nederland op mijn 19de.

Na mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening heb ik 14 jaar in de verslavingszorg en psychiatrie gewerkt. Ik heb ruime ervaring in het begeleiden van cliënten. Ik heb ook verschillende innovatieve projecten intramuraal geïmplementeerd. 

Ik ben ervaringsdeskundige als het gaat om sociale angsten, ongezonde perfectionisme en belemmerende overtuigingen. Ik heb dit alles overwonnen en gun mensen dit ook.

Gedurende mijn werk heb ik mogen ervaren hoe belangrijk een stabiele organisatie is. Onderlinge contacten tussen collega’s bepaalt kwaliteit van dienstverlening en de organisatie. Hoge verzuim, hoge verloop, slechte communicatie zorgen voor veel onvrede en onrust zowel op de werkvloer als tussen management en de medewerkers. 

Samen met Gaiane hebben we een stevig traject ontwikkeld voor organisaties binnen de zorgsector dat zorgt voor verzuimreductie, verzuimpreventie, meer werkplezier, hogere productiviteit, betere dienstverlening.

 

Gaiane Abrahamian

Ik ben Gaiane, moeder van 2 kinderen. Mijn roots liggen in Armenië. Vanaf mijn 15de mocht ik mijn leven verder vorm geven in Nederland.  

Na mijn opleiding MER (Management Economie en Recht) heb ik gewerkt bij een notarissenkantoor en daarna bij een overheidsinstelling in verschillende functies, zo ook een aantal jaar in Ondernemingsraad mijn bijdrage mogen leveren.

In 2020 heb ik een loopbaan switch gemaakt en heb ik mijn eigen praktijk in stress en burn-out, loopbaanbegeleiding en integraal orthomoleculaire therapie gestart. Ik heb me middels opleidingen en trainingen verdiept in mentale en fysieke gezondheid, impact van verdrongen emoties en belemmerende overtuigingen op gezondheid. Ik geloof dat alles met elkaar in verbinding staat. 

Vanuit MER en mijn jarenlange ervaring binnen Ondernemingsraad weet ik wat een uitval teweeg brengt, niet alleen financieel maar ook bedrijfsmatig.

Ik geloof dat een medewerker het visitekaartje is van een organisatie. Het is dé medewerker die dé kwaliteit van een organisatie bepaalt.

Volgens het CBS staat de zorgsector al jaren achter elkaar op top 3 als het gaat om mentale ziekteverzuim. Het is onze missie daar een verandering aan te brengen. Met onze stevige aanpak garanderen wij verzuimreductie, hogere productiviteit en meer werkplezier.  

 

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je krijgt”. Kies voor de verandering, kies voor de Krachtige Zorgverbinders Coaching & Advies!

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder!  Stuur een email naar praktijk@hartvoorburnout.nl of bel 06-36465709 Anita, 06-19721772 Gaiane.