MDIEU regeling 

Subsidie voor vitaliteit in jouw organisatie

Subsidie MDIEU
Subsidie voor vitaliteit in jouw organisatie en duurzaam inzetbare medewerkers

Een vitale medewerker is een vitale organisatie

Wanneer een klant contact opneemt met de organisatie dan is wordt de telefoon opgenomen niet door de organisatie maar door een medewerker. Wanneer een burger afspraak maakt bij een overheidsinstelling dan is de afspraak niet met een overheidsinstelling maar met een medewerker. Een productie binnen een organisatie vindt plaatst niet door een organisatie maar door een medewerker.

Wanneer je medewerker je klant of je relatie vrolijk en vol energie te woord staat dan scoort jouw organisatie in plus. En wanneer je medewerker niet lekker in haar vel zit en geïrriteerd  je klant of je relatie te woord staat dan scoort jouw organisatie in min.

Een gezonde en een vitale organisatie betekent gezonde en vitale organisatie die duurzaam is. Investeren in vitaliteit van je medewerker is investeren in vitaliteit van je organisatie.

Subsidie MDIEU-regeling

Van 2021 t/m 2025 heeft het ministerie SZW de subsidie MDIEU-regeling in het leven geroepen om sectoren te ondersteunen in het investeren van duurzame inzetbaarheid.  Het doel hiervan is om duurzame inzetbaarheid als vanzelfsprekend onderdeel binnen organisaties te includeren.  Via menukaart mdieu vind je meer informatie over de mogelijkheden van de MDIEU regeling.

“De regeling biedt ook subsidie voor uitkeringen van werkgevers aan werknemers die het niet volhouden tot de AOW-leeftijd en eerder willen stoppen, bijvoorbeeld vanwege de zwaarte van het werk. Voorwaarde is wel dat deze werkgevers tegelijk óók investeren in duurzame inzetbaarheid.” (Ministerie SZW)

Voorbeelden subsidiabele activieiten

  • ontwikkelen en toepassen van sectorale instrumenten, methoden of werkwijzen, inclusief het uitvoeren van onderzoek in verband hiermee;
  • activiteiten op maat voor individuele arbeidsorganisaties;
  • opzetten van een infrastructuur om duurzame inzetbaarheid structureel te bevorderen;
  • een communicatie­ of voorlichtingsactiviteit;
  • een kortdurende training van of workshops voor groepen;
  • monitoring en evaluatie

 

Hoe vitaal en veerkrachtig is jouw orgasatie?

Ik nodig je uit om deze korte animatie van ca 1 minuut te bekijken en na te gaan hoe vitaal en veerkrachtig jouw organisatie is?

Hoe scoor je met het verzuim?
Hoeveel medewerkers voeren wegens mentale uitval het 2de spoor gesprek?
Hoeveel medewerkers zijn duurzaam hersteld en zijn duurzaam inzetbaar na een uitval wegens een burn-out?
Wat zeggen de cijfers over je verzuim?

Hart voor burn-out biedt vitaliteit op maat. Onze experts kijken met je mee welke subsidiabele activiteiten beter aansluiten op jouw vitaliteitsbeleid. Voor elk budget kan er een passend vitaliteitsprogramma met activiteiten en trainingen ingezet worden die aansluit op jouw organisatie.

Wij helpen je bij je vitaliteitsprogramma van A t/m Z.

Wil je meer weten over de mogelijkheden binnen jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder!  Plan een HART Gesprek of stuur een email naar praktijk@hartvoorburnout.nl of bel 06-19721772